· 

Wij hebben licht nodigBeste regering, burgemeesters en gemeente bestuurders,

 

Wij als onderneming en onze klanten vragen zich af waarom de zonnestudio’s in het huidige corona beleid nog niet de mogelijkheid krijgen om weer open te gaan?

 

Dit verbaast iedere Nederlander. Naast het bericht van afgelopen persconferentie dat de detail handel op afspraak producten mag verkopen en contact beroepen op afspraak diensten mogen verlenen waren wij allen zeer opgelucht dat er licht aan het einde van de donkere corona tunnel was. Echter bleek dit licht van korte duur.

 

De zonnebankstudio’s worden nu in een hele aparte groep gedrukt waarbij het gevolg is dat wij niet open kunnen.

 

Hieronder willen wij een aantal redenen noemen waarom wij vinden dat wij juist wèl open kunnen EN daarbij juiste en extra maatregelen meenemen om verspreiding van het corona virus tegen te gaan:

 

  1. Wij werken op afspraak.
  2. Wij hebben geen fysiek contact met mensen.
  3. Mensen betalen contactloos.
  4. Personeel en klanten houden minimaal 1.5meter afstand van elkaar.
  5. Personeel en klanten dragen mondkapjes.
  6. Klanten komen individueel naar de studio en nemen individueel plaats in een afgesloten ruimte.
  7. Na gebruik van de zonnebank verlaten de klanten individueel het pand.
  8. Na gebruik van de zonnebank wordt de gehele zonnebank, inclusief de kamer gedesinfecteerd met de daarvoor bestemde middelen. Dit is inclusief spiegel, deo flesjes, deurkruk, vloer, etc.
  9. Elke zonnebank heeft een lucht afzuiging dat via een afgesloten kanaal naar de buitenlucht gaat.
  10. Voor de lockdown waren de zonnestudio’s geopend, en is dit geen besmettingsbron gebleken.

U kunt zien aan bovenstaande redenen, waar er ongetwijfeld nog een aantal bij kunnen, dat wij zeer verbaast zijn dat onze branche niet kan bijdragen aan het herstellen van het welzijn van onze klanten.

 

Vele mensen snakken er naar om weer even hun shot vitamine D te kunnen opdoen en daarmee ook even de dagelijkse corona sleur te vergeten.

 

Graag vragen wij, namens vele zonnestudio houders en trouwe klanten, aandacht voor onze branche. Wij doen er alles om verspreiding niet te laten plaats vinden in onze studio’s.

 

Wij waren wèl open voor de lockdown, toen alle kappers, horeca, etc. wel dicht moesten. Nu zij open mogen, en er in onze branche nog minder besmettingsgevaar is moeten wij gesloten blijven. Dit is oneerlijk en onbegrijpelijk.

 

Wij hebben licht nodig!

Reactie schrijven

Commentaren: 0