· 

10x redenen voor een bindweefselmassage. Gymnastiek voor de huid.

Bindweefselmassage. Fitness voor de huid.

 

Om je een beter beeld te geven waarom bindweefselmassage tot één van de beste behandelingen behoort en een goede aanvulling is op elke huidverjongende of huidverbeterende kuur of behandeling, is het nodig dat je meer weet over de biologie van de huid.

 

De bovenste huid heet de opperhuid en ook wel epidermis genoemd. De middelste laag heet de dermis of lederhuid. De lederhuid geeft voedingstoffen af aan de epidermis. Deze bevat namelijk geen bloedvaten. In de dermis zitten onder andere collageen en elastine. Deze worden aangemaakt door de fibroblasten en zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid als geheel.

 

De huid verliest haar stevigheid

Bindweefsel is het steunweefsel binnen in ons lichaam. Rond het 25e levensjaar verliest de huid jaarlijks gemiddeld 1% aan collageen. Collageen is verantwoordelijk voor de structuur, veerkrachtigheid en sterkte van verscheidene type bindweefsel zoals kraakbeen botten, pezen, huid en bloedvaten. Geleidelijk aan zie je de de strakke jeugdige vormen zachter worden en zuidwaarts zakken.

 

Hoe werkt dat nou eigenlijk, bindweefselmassage?

Een bindweefselbehandeling en het kuurproces zijn te vergelijken met sporten en fitnesstraining. Daarom wordt bindweefselmassage ook wel fitness voor de huid genoemd. Het is een stevige massage van de middelste huidlaag (lederhuid), waardoor de fibroblasten worden geactiveerd tot het aanmaken van nieuw collageen en elastine. Tijdens een bindweefsel kuurbehandeling brengen we de huid weer in conditie, zoals je dat ook in een sportschool doet. Na 1 keer naar de sportschool gaan ben je jammer genoeg niet meteen in topvorm en dat is ook zo met bindweefselmassage. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, neemt de natuurlijke productie van collageen na je 25ste af, maar het herstelvermogen van het weefsel blijft intact. Met bindweefselmassage wordt dus juist dit herstelvermogen aangesproken. Dit verschilt per individu. Iedereen heeft natuurlijk een andere huid en herstelproces.

 

Verbeter je huid

Voor het beste resultaat is dus een bindweefselmassage in kuurverband aan te bevelen. Dit wil over het algemeen zeggen dat er minimaal 3 tot 10 behandelingen (1 keer per week) nodig zijn, verspreid over 4 tot 10 weken. Na de kuur is een onderhoudsbehandeling eens in de vier weken noodzakelijk om het behaalde resultaat te behouden. Houd de gedachte van je bezoek aan de sportschool in het achterhoofd. Eenmaal in shape betekent niet dat je nooit meer de gym in hoeft.

 

Doet het pijn?

Bindweefselmassage is een stevige behandeling. Dus zeker niet pijnloos. Wie mooi wil zijn……… Het aloude cliché berust natuurlijk ook een beetje op waarheid. Het is een zaak van opbouwen. Het gaat hier niet over pijnlijk, maar over intensiteit en gevoeligheid. De eerste behandeling is altijd het meest gevoelig. Daarna treedt er gewenning op. De eerste keer zit er veel spanning in de huid en dit neemt na iedere behandeling geleidelijk aan af.

 

10 redenen voor een bindweefelmassage

 

  •  Verbetering van de huidconditie
  •  Stimulering van de doorbloeding van de huid (b.v. rokershuid)
  •  Stressvermindering van de huid
  •  Betere opname van de werkstoffen
  •  Nieuwe aanmaak van collageen
  •  Bevordering van de celdeling
  •  Verbetering van de huidstructuur
  •  Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
  •  Positieve invloed op de huidweerstand
  •  Verminderen van littekens